Köpa goja av oss PDF Skriv ut Skicka sidan

Intresse anmälan

När du har bestämt dig för en papegoja så hör du av dig till oss så sätter vi upp dig på en intresseanmälan om vi inte har en unge tillgänglig för dig just då. Intresseanmälan är inte bindande utan vi hör av oss till dig så fort vi har en kläckt unge till dig. Det tar cirka 12 veckor (långvingepapegojorna) och 16 veckor (jako) innan papegojeungen börjar äta själv och kan komma hem till dig.

 

Vad ingår vid köp av fågel

Du kommer att få en fågel som är handuppmatad och uppväxt i familjemiljö. I priset ingår uppfödningsbevis och leverans försäkring. Det ingår också mat som fågeln är van vid att äta och en leksak från buren hos oss så fågeln har något den känner igen när den kommer hem till dig. Du är välkommen att höra av dig till oss med frågor både före och efter köpet. Det är alltid roligt att höra hur det går. Alla som köper fågel av oss har även möjlighet att köpa en billig och bra bur hos oss.

 

Bokning/handpenning

När papegojungen är ca 1 månad vill vi ha en handpenning på en tredjedel av köpsumman. Det tar vi på grund av att när papegojungen väl är 3 månader vill vi att den kommer ut till ett hem så fort som möjligt. Detta bara för att det är under den första delen av sin uppväxt som man har lättare att prägla sin fågel.

Hämtning av fågel

Det finns olika sätt att hämta sin fågel.

· kom hem till oss och hämta fågeln. Vi bor i Svedala 2 mil från Malmö.

· åka tåg eller flyga ner och hämta fågeln.